Zelf de Ultimaker S3 gaan gebruiken


De Ultimaker S3 heeft gezorgd voor een nieuwe ontwikkeling in het 3D printen. Zelf aan de slag gaan met een printer is er flink gemakkelijker door geworden. Dit komt onder andere door de nieuwe innovaties in de printer. Het is nu nog gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. Dit heeft onder andere zijn weerslag op de wijze waarop je materiaal gebruikt. Het is goed om te zien dat er veel nieuwe soorten filament zijn. Die zijn allemaal toe te passen voor nieuwe soorten prints. Daarnaast is ook de werkwijze nog flink verder verbeterd.

Personaliseren van het gehele proces
De Ultimaker S3 is zeer flexibel in te zetten. De fabrikant is altijd al bezig geweest met printers die divers inzetbaar waren. Ook voor dit model is dat weer duidelijk. Zo is er filament te gebruiken van verschillende ontwikkelaars. Dit heeft ook weer tot nieuwe materialen geleid. Met als voordeel dat je dus veel meer soorten prints kunt maken. Dit maakt het ook aantrekkelijker om met de S3 aan de slag te gaan. De printer past daardoor nog beter bij het soort gebruik dat je voor ogen hebt. De mogelijkheden zijn groot. Haal hier dus ook het nodige voordeel uit.

Altijd oog voor de kwaliteit
De kwaliteit moet altijd het belangrijkste uitgangspunt zijn. Dat is ook bij het werken met de Ultimaker S3 het geval. Je hoeft hier niet zelf alles voor opzij te zetten. Je kunt gewoon aan de slag met de mogelijkheden op de Ultimaker Cura Marketplace. Daar kan je bijvoorbeeld de beste soorten filament vinden. Met als voordeel dat daardoor dus ook precies met de vulling gewerkt kan worden die voor dat ontwerp het best is. Het zijn belangrijke zaken om mee te wegen wanneer een keuze voor een printer gemaakt moet worden door consumenten.

De vele mogelijkheden in beeld
De Ultimaker S3 biedt allerlei soorten mogelijkheden. Het is vooral zo dat het gebruik van verschillende materialen zorgt dat het werken tot op het niveau van de kleinste details heel goed mogelijk is. Het is juist om die reden dat de S3 zoveel gebruikers aantrekt. Denk dan niet alleen aan een basismateriaal als PLA. Denk ook aan de versterkte variant Tough PLA. Ook hele andere materialen zijn goed mogelijk. Het gaat dan niet alleen om de bekende plasticvormen. Zelfs nylon is geen enkel probleem. Alle mogelijkheden kunnen daardoor optimaal benut worden. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

De Ultimaker S3 is te koop bij 3dninja!