Hoe Veilig is Jouw Huis?

Een verrassend hoog aantal huiseigenaars weet niet wanneer of waarom ze de sleutels van hun huis of zaak moeten laten herinstalleren. Hoor jij daarbij?

Wat is dat nu eigenlijk, een slot laten herinstalleren? Je vervangt hierbij de tuimelaars van de cilinder van een slot zodat de oude sleutel niet meer werkt in de deur. Sommige mensen proberen om dit zelf te doen als ze een lokale slotenmaker zouden moeten gebruiken. Ze kunnen niet alleen het slot breken, maar ze lopen ook het risico dat de stukken overal zullen vliegen.

In plaats van een nieuw slot te kopen, bespaart een oud slot dat opnieuw geïnstalleerd wordt door een professionele slotenmaker, geld in vergelijking met een volledig nieuw slotsysteem. Sloten kunnen ook rond het huis gebruikt worden zodat één sleutel alle deuren opent. Dit zorgt er vooral voor dat je minder sleutels aan je sleutelbos hebt hangen!

Wanneer moet je denken om je slot te laten herinstalleren? Er zijn een aantal situaties waarbij het belangrijk is om je sloten opnieuw te laten installeren. Als je net naar een nieuw huis verhuisd bent, zal je je je veiliger voelen met een slot dat opnieuw geïnstalleerd werd. Je weet niet hoeveel mensen de sleutel van jouw deur hebben, dus het slot opnieuw laten installeren is de veiligste optie nadat je een nieuw huis gekocht hebt. Zelfs als het huis door een bouwfirma gebouwd werd, er kunnen speciale sleutels zijn die de bouwvakkers gebruikten en die nog steeds de deur openen. Waarom zou je dat risico willen lopen?

Zorg ervoor dat je naar een professionele slotenmaker gaat. Dit punt is echt enorm belangrijk, zeker als gefrustreerde huiseigenaars hun sloten zelf opnieuw proberen installeren. Dit kan er enkel voor zorgen dat het slot breekt en dat je extra kosten hebt om het te laten herstellen door iemand.

Er zijn veel meer redenen waarom je een slot opnieuw kan laten installeren.

Als je naar een appartement verhuis, zorg er dan voor dat je opnieuw geïnstalleerde sloten op je deur hebt. De huisbaas is hier verantwoordelijk voor. Als er ingebroken wordt in je huis, kan je het trauma dagen en weken erna nog voelen. Je zal je minder paniekerig voelen als je deuren veilig zijn en de sloten opnieuw geïnstalleerd werden.

Het is ook belangrijk om je deuren elke 3 tot 5 jaar opnieuw te laten installeren. Op die manier Zal je je veiliger voelen en geen extra sleutels hebben rondslingeren.


Bent u op zoek naar een Slotenservice met 24 uurs nooddienst in Groningen?

Dan bezoek onze website!