Filament gebruiken in de Ultimaker S3

De voordelen van de Ultimaker S3 zijn op vele gebieden te vinden. Het is echter vooral de manier van werken met filament die sterk opvalt. Dat komt omdat een aantal problemen in voorgaande modellen nu tot het verleden behoort. De manier van werken is verder geoptimaliseerd. Zo is het bijvoorbeeld zeker dat het filament nooit onverwacht op zal raken. Deze printer heeft daar een scherp controlesysteem voor. Dit is echter niet het enige voordeel. Er is meer verbeterd aan het gebruik van filament. Er zijn een aantal belangrijke punten te noemen op dit gebied.

De materialen worden steeds sterker
Door beter met het filament om te kunnen gaan, is ook een betere print te maken. Dit is wat de Ultimaker S3 ook zo populair maakt onder gebruikers. Het is door de verbetering van een aantal punten veel beter mogelijk om met de materialen te werken. Het is zelfs zo dat er met nieuwe materialen gewerkt kan worden. Vooral de materialen die versterkt zijn, zijn daarin sterk verbeterd. Denk aan de toevoeging van carbon- of glasvezel in het filament. Dit maakt ook nieuwe opties mogelijk. Dit maakt het voor de gebruikers nog wat interessanter om ermee te werken.

Werken met de beste core
Een punt waarop de Ultimaker S3 het goed doet is het personaliseren van het printen. De printer is in te stellen op de manier die het best bij jou past. Zonder dat dit veel werk hoeft te kosten. De manier waarop je aan de slag kunt is bijvoorbeeld door de print core aan te passen aan jouw werk. Een voorbeeld hiervan is de CC Red core. Die core is te gebruiken met de met carbon- of glasvezels versterkte materialen. Daardoor zijn er dus ook allemaal nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit is meer dan de moeite waard.

Meer voordelen van de printer ontdekken
Hoewel de manier waarop met filament gewerkt wordt zeer belangrijk is, is er meer. De Ultimaker S3 heeft verschillende sterke kanten. Zo is het beter mogelijk om het gehele proces van het printen in de hand te houden. Dit heeft ertoe geleid dat er een kleinere foutenmarge is ontstaan. De problemen die bijvoorbeeld storingen en onderbrekingen normaal gesproken met zich meebrachten, behoren daarmee tot het verleden. Daardoor is het printen beter mogelijk dan ooit. Dit zorgt er ook voor dat de printer voor nog meer werkzaamheden te gebruiken is dan voorheen al het geval was.

Koop een Ultimaker S3 op onze website!