Wat is een warmtepompdroger?

De technologie achter warmtepompdrogers is net even iets anders dan die van de conventionele droger. In plaats van het verwarmen middels een warmte element, wordt bij de warmtepompdroger gebruik gemaakt van een warmtepomp om de kleding te drogen. De gebruikte lucht is koeler dan bij de conventionele droger, waardoor kleding minder te lijden heeft onder het droogproces. Het drogen mag dan wel langer duren bij de warmtepompdroger, het energieverbruik echter blijft lager liggen. Daarom is een warmtepompdroger een betere keuze voor het milieu.

Waterafvoer warmtepompdroger

Het afvoeren van vocht kan zowel via een waterreservoir verlopen, maar ook kan het opgevangen vocht via een slang aangesloten worden op de waterafvoer. Bij de warmtepompdroger is er dus geen buis die naar buiten geleid wordt voor het afvoeren van vocht.

Energiezuinige keuze

Wilt u een zo energiezuinig mogelijke warmtepompdroger kopen? Warmtepompdrogers zijn verkrijgbaar met A label, oplopend tot A+++.

Een goed voorbeeld van een energiezuinige droger is de AEG T9DE87CS warmtepompdroger. Deze heeft een A+++ label en beschikt over maar liefst 17 programma’s, waaronder een wol-droogprogramma. Ieder type kledingstuk is te drogen in deze geavanceerde warmtepompdroger, zelfs outdoorkleding.

Warmtepompdrogers zijn meestal iets duurder in aanschaf ten opzichte van conventionele drogers, maar dankzij de energiebesparende fabricage bespaart de warmtepompdroger energie, en is hiermee op termijn voordeliger dan een gewone wasdroger. Meer weten? Bekijk op de website van Warmtepompdroger expert de kenmerken van vele uiteenlopende type warmtepompdrogers.