Verlichting met een goed gevoel

Licht en welzijn

Het felle witte licht dat in onze kantoren hangt, kan bij sommige mensen een bepaald gevoel opbrengen. Ook de warmere gele lichten kunnen dit bij veel mensen voor elkaar brengen. We maken het zelf mee en ook onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde soorten licht en lichtfrequenties invloed kunnen hebben op hoe we ons voelen en daarom ook op ons welzijn. Natuurlijk willen we er voor onszelf voor zorgen dat we ons optimaal voelen en als de verlichting daaraan mee kan werken, dan is dat natuurlijk mooi mee genomen. Maar dit kan ook voor dieren gelden. En waarom zouden we onze dieren niet een klein beetje helpen als dit heel gemakkelijk via verlichting kan?

Frequenties

We merken soms zelf wel dat bepaalde lichtbronnen iets te fel zijn of dat we een bepaald gevoel krijgen van de uitstraling van een lichtbron. Dit komt allemaal vanuit de frequentie waarop licht wordt uitgezonden en verschillende lichtbronnen kunnen met verschillende frequenties ook een verschillend resultaat hebben. Natuurlijk is al heel lang bekend dat bepaalde diersoorten zintuigen hebben die veel sterker waarnemen dan de mens. Zo is de neus van een hond veel gevoeliger en zijn er veel dieren waarbij het gehoor extra ontwikkeld is. Daarnaast kan ook licht een invloed hebben op dieren. Kippen kunnen bijvoorbeeld Uv-straling waarnemen en dit verandert hun gedrag ook.

Tip: https://www.hvpaqua.nl/nl/aquarium-led-verlichting-150-cm/

Vissen Verlichting

Daarom is het belangrijk te bedenken hoe we het voor onze dieren en hun welzijn zo prettig mogelijk kunnen maken door de verlichting aan te passen. Voor vissen, die vaak in een aquarium rondzwemmen, kan dit heel gemakkelijk. Een aquarium heeft sowieso een lichtbron nodig, maar voor het welzijn van de vissen is het natuurlijk optimaal om een goede verlichting aan te schaffen die voor deze dieren prettig is.

Uitgelicht: https://www.hvpaqua.nl/nl/goedkope-led-verlichting-aquarium/

Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat LED verlichting voor vele diersoorten een goede keuze is en het welzijn van de dieren kan ondersteunen en verbeteren. Het gebruik van dit soort verlichting is daarom een aanrader, zeker voor in een aquarium. Er zijn vele verschillende soorten lampen en lichtbronnen die gebruik maken van LED verlichting en die ook toepasbaar zijn in een aquarium en onder het water. LED verlichting is duurzaam en makkelijk te gebruiken, wat alleen nog maar meer voordelen met zich mee brengt. Door de ontwikkeling van technologie en het toegenomen gebruik van deze soort verlichting is er steeds meer bekend geworden over het welzijn van dieren en hoe deze verbeterd kan worden door het gebruik van bepaalde lichtbronnen. U hoeft er niet veel extra voor de doen om uw vissen gelukkig in hun aquarium te laten rondzwemmen!