Deze elektronische hulpmiddelen zijn een mooie toevoeging aan je woning

We maken onze woningen tegenwoordig steeds slimmer! Niet alleen om ons leven makkelijker te maken, maar bijvoorbeeld ook om inbrekers buiten de deur te kunnen houden. Heb jij al een slimme camera bij de voordeur? Is een alarmsysteem installeren iets wat al eens door je hoofd is gegaan? Op deze pagina lees je meer over slimme, elektronische toevoegingen aan woningen. 

Slimme verlichting in huis steeds populairder 

Een typisch voorbeeld van een slimme toevoeging aan woningen is slimme verlichting. Met slimme verlichting is het mogelijk om lampen in een keer uit te schakelen als je naar bed gaat, om de verlichting gedimd op te starten in ochtend, enzovoorts. Ook handig: je kunt een lampje aan laten staan als je in de avond van huis gaat. Als het laat op de avond is, schakelt de lamp zich vervolgens automatisch uit. Met de hedendaagse ledverlichting hoef je niet bang te zijn dat de lamp al na een paar maanden vervangen moet worden. Ze gaan erg lang mee! 

Deurbel met een geïntegreerde camera 

Eerder op deze pagina werd de slimme deurbel al geïntroduceerd. Het is een deurbel met een geïntegreerde camera. Het voordeel van zo’n deurbel is dat je een melding op je telefoon krijgt, op het moment dat iemand aanbelt. Daarbij kun je middels de camera direct meekijken met de beelden die gemaakt worden. Handig, want zo weet je precies wie er voor de deur staat. Bij onraad kun je op basis van de beelden hulp inschakelen. Ook als je niet thuis bent. 

Alarmsysteem met notificatie op je telefoon 

Vergelijkbaar met de slimme deurbel, kan ook de installatie van een slim alarmsysteem het overwegen waard zijn. Een slim alarmsysteem stuurt een melding naar je telefoon, op het moment dat het alarm geactiveerd wordt. Je kunt het alarmsysteem voorzien van slimme bewegingssensoren, camera’s en bijvoorbeeld een magneetcontact op de voordeur.