Verlichting op je werk, met oog voor detail

We zijn ons vandaag de dag allemaal een stuk meer bewust van het op de juiste wijze verlichten van ons huis en onze werkomgeving. We willen de ruimtes hiervan daarom graag van een zo energiezuinig en duurzaam mogelijke verlichting voorzien. Dit niet alleen omdat het aangenaam aan een beter milieu bijdraagt, maar tevens omdat het ons elektriciteitskosten bespaart.

In de professionele omgevingen, zoals kantoorpanden of fabrieksruimtes, kun jij je hierbij afvragen hoe je als ondernemer jouw pand op de meest energiezuinige manier kunt verlichten. Welnu, het antwoord op die vraag is: via LED panelen.

Het zou jou daarnaast evenzo kunnen verbazen dat verlichting (volgens prognoses) in 2025 bijna de helft van de gemiddelde energierekening van een bedrijf uit zou kunnen maken. Omdat dit zo’n groot deel van deze energierekening is, is het ook zeker de moeite waard om nu alvast in commerciële LED verlichting te investeren. Om op deze wijze zo snel mogelijk geld te kunnen besparen.

Waar worden LED panelen met name gebruikt?

LED panelen vind je vooral in professionele omgevingen. Denk hierbij aan kantoorruimtes, scholen, ziekenhuizen, winkels, tandarts- en huisartsenpraktijken, bibliotheken en bijna elke andere denkbare bedrijfsruimte.

Je raadt het zelf al: LED panelen zijn bijna overal wel toepasbaar. Dit komt niet alleen door het aangename licht dat deze panelen produceren, maar alsmede door de duurzaamheid en energiezuinigheid van het product.

Het gebruik van LED panelen in een woning wordt daarnaast ook steeds populairder. Ze kunnen namelijk prima gebruikt worden om je garage of kelder te verlichten, maar evenzo je werk- of badkamer of de keuken.

De aanleg van nieuwe elektriciteitsleidingen in een bedrijfsomgeving

Bij het aanleggen van mogelijk nieuwe elektriciteitsleidingen voor deze LED panelen is het vooral in een industriële en bedrijfsomgeving belangrijk dat de leidingen goed met stickers gemarkeerd worden, zodat je precies weet waar deze leidingen voor bestemd zijn.

In sommige gevallen is het aanbrengen van een leidingsticker zelfs wettelijk verplicht. Dit bijvoorbeeld in het geval van geldende voorschriften. Deze maken het noodzakelijk dat bedrijfsgebouwen speciaal voor potentiële gevaren bepaalde leidingen met markeringen onder de aandacht brengen. Zo kan niet alleen de inhoud van de leiding, maar alsook met pijlen de richting van de inhoudsstroom aangegeven worden.

De voordelen van het gebruik van LED panelen

Als er voor een optimale verlichting een zeer helderdere bedrijfsomgeving nodig is, dan bieden de LED panelen een zeer grote lichtopbrengst. Veel industriële ongelukken worden immers veroorzaakt door een gebrek aan adequate verlichting. De installatie van LED panelen kan dit risico volledig elimineren. Het juiste LED licht elimineert trouwens ook vervelende schaduwen, wat in een betere zichtbaarheid in de werkruimte en een veiligere atmosfeer resulteert.

LED lichtpanelen zijn daarnaast evenzo uiterst duurzaam en veelal met sterke componenten gebouwd, die zelfs de zwaarste omstandigheden aankunnen. LED panelen werken daarom ook goed in warme omgevingen, zoals restaurantkeukens. Of in zeer koude omgevingen, zoals vries- en koelruimten.

LED panelen zijn ecologisch vriendelijk

Als laatste is het ook heel prettig om te weten dat LED lampen geen giftige materialen bevatten en 100% recyclebaar zijn. Dit kan zo heel fijn helpen om de ecologische voetafdruk van een bedrijf met wel een derde te verminderen. Dit is een grote stap naar een groenere toekomst voor welk bedrijf dan ook!