Goede voornemens 2022: een eigen werkkamer!

Het hebben van goede voornemens voor het nieuwe jaar is geweldig, maar heb jij ook aan jouw professionele voornemens voor je werk gedacht? De meesten van ons brengen per slot van rekening ongeveer een derde van ons hele leven met hun werk door. Enkele positieve veranderingen op je werkplek aanbrengen zal dan dus ongetwijfeld een aangenaam effect op de andere aspecten van ons leven hebben.

Het perfecte moment voor verbeteringen

Het prille begin van 2022 is dan ook zeker het perfecte moment om je even te concentreren op welke verbeteringen er in de nabije toekomst aangebracht kunnen worden. En of jij nou veelal op het kantoor aanwezig bent, vanuit huis werkt of een combinatie van beide doet. Om productief en efficiënt te kunnen werken, moet er vooral een gezonde balans tussen je werk en jouw privé leven zijn.

2022 lekker opgeruimd beginnen

Het is belangrijk om 2022 vooral met opruimen te beginnen. Berg al die aantekeningen, werkdocumenten en papieren van vorig jaar op of gooi ze gewoon weg. Maak echter van alles wat je echt nog denkt nodig te hebben een digitale kopie en bewaar deze goed.

Je zult er flink versteld van staan ​​hoe goed jij je daarna zult voelen. Het wegwerken van flink wat kantoorrommel is immers een lonende, frisse start van het nieuwe jaar.

Gedurende alle lockdowns is de werksituatie voor velen ook flink verandert. Steeds meer personen moesten daardoor gedeeltelijk of compleet thuis werken. Vóór al deze corona toestanden was een thuiskantoor ook al een leuk idee maar niet per se essentieel. Maar nu? De kans is groot dat je momenteel vanuit de meest onwaarschijnlijke delen van jouw huis werkt: je bank, je bed, of wellicht in je keuken.

Creëer een eigen werkkamer

Aangezien het fenomeen thuiswerken niet snel meer zal verdwijnen, wil je misschien als goed voornemen denken aan een aangewezen werkruimte. Want om echt een prima scheiding tussen je privéleven en werk te kunnen houden is een extra kamer of uitbouw als werkkamer absoluut ideaal te noemen.

Indien de ruimte die je daarvoor beschikbaar wilt stellen niet echt optimaal verlicht is, denk dan eens aan de vlotte montage van een zogenaamde solatube. Een solatube, die soms ook wel daglichtbuis of een buisvormig dakraam genoemd wordt, kan namelijk behoorlijk helpen om jouw huis permanent te verlichten. Dit zonder dat er extra elektriciteit gebruikt hoeft te worden.

En dat is goed! Want wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een werkplek met voldoende daglicht een productiviteitsstijging van tussen de 5 en 40% laat zien.

Zo’n solatube is trouwens voor zowel een plat als pannendak beschikbaar en kan eveneens in de gevel gemonteerd worden. Je kunt hierbij naar eigen smaak uit een ronde of vierkante uitvoering kiezen.

Straal positiviteit uit

Als laatste is een ander goed voornemen voor 2022 om zoveel mogelijk positief te blijven. Werk er daarom aan om een meer opbeurende en optimistische werknemer te zijn. Wees de positiviteit die je collega’s op het werk of in de video chats nodig hebben, waardoor ze ernaar uitkijken om (online) bij jou in de buurt te zijn.

Zorg er verder voor dat jij jezelf ook op je mentale en fysieke welzijn concentreert. Door bijvoorbeeld zelfs de kleinste werk successen in jouw nieuwe werkruimte te vieren. Daarbuiten mag stiekem ook!