Moderne hanglamp uitzoeken voor boven een tafel

Verlichting in huis maakt sfeer, maar het uitzoeken van de juiste verlichting geeft vaak stress. Een moderne hanglamp voor boven de tafel, een lichtje voor in die donkere hoek en wat moet er dan bijvoorbeeld boven het keukenblok of in de gang voor een lamp komen te hangen? Wanneer je gaat kijken voor nieuwe verlichting voor in je woning dan kom je er al snel achter dat de keus enorm is. Het is begrijpelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. Je wilt immers geen moderne hanglamp voor eventjes maar je wilt er een lange tijd van kunnen genieten. Lampen kopen is beste een prijzige aangelegenhied.

Van moderne hanglamp tot minuscule led lichtjes voor tegen de muur

De keus voor de juiste verlichting kun je makkelijker maken door een plan te maken. Start met het kijken waar je precies verlichting wilt hebben in je woning. Boven de eettafel bijvoorbeeld, maar ook in die hoek bij die lekker luie leesstoel, boven het aanrechtblad en ook de keukentafel moet voorzien worden van een prettige verlichting. Kijk dan welke lichtsterkte en lichtbron je wenst. Bij je leesstoel moet er een lamp komen die wellicht wat feller is maar niet te groot, zodat je als het ware een spotlicht op je boek kunt zetten. Boven de eettafel wil je vermoedelijk een moderne hanglamp. Soms heb je hier wat scherper licht nodig dan de andere keer. Je wilt natuurlijk wel kunnen zien wat je eet maar het liefst wel in een romantische sfeer. Maar wanneer je gaat puzzelen aan deze tafel dan is een wat scherper licht ook wel op z’n plaats. Een hanglamp met een dimmer zou bijvoorbeeld een uitkomst zijn.

De grootte en de vorm van de lamp

Nu je weet waar en welk licht je wilt hebben ga je kijken naar de vorm en de grootte van de lamp. Wanneer je kiest voor een moderne hanglamp boven je eettafel bijvoorbeeld, dan is het verstandig om de lamp in de vorm van de tafel te nemen. Dus een ronde tafel met daarboven een ronde lamp. Wanneer je een rechthoekige tafel hebt kies je voor een langwerpige lamp. Kijk ook direct of de lamp qua grootte past. Je wilt immers de hele tafel verlicht hebben en niet enkel een stukje, maar een grotere lamp dan de tafel staat weer raar. Schrijf het juiste formaat op en bewaar dit bij je plan.

Lampen die passen bij jouw stijl interieur

Welk interieur heb jij? Heb je een klassieke stijl of eerder een Scandinavisch, industrieël of moderne interieur? Bij elk interieur heb je keus uit vele lampen, maar nu je alle andere informatie hebt verzameld wordt de keus al wel kleiner en makkelijker. Filter in de webshop bijvoorbeeld op: moderne hanglamp, 40 centimeter groot, met dimmer. Als je wilt kun je daarbij ook het materiaal aangeven waarvan je wilt dat de lamp gemaakt is. Wil jij een kunststof lamp, of liever een houten, veren, metalen of misschien wel rieten lamp? Start met het zoeken van één lamp voor één bepaalde plek in huis en kijk vervolgens of deze serie ook lampen heeft voor tegen de muur of een plafonnière voor in bijvoorbeeld de gang.