De beste opties voor led verlichting in je kantoor

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar verlichting is heel belangrijk in je kantoor. Het is belangrijk dat je geen vervelende verlichting hebt, want dan krijg je sneller last van je ogen of hoofd. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor ledverlichting. Led Verlichting heeft namelijk allerlei voordelen. Het is ten eerste duurzamer, ten tweede gaat het lang mee en ten derde heb je meerdere kleuren waaruit je kan kiezen. Ben je benieuwd naar de beste opties op het gebied van led verlichting in je kantoor? Lees dan hieronder vooral verder voor meer informatie.

Grote led panelen

Een kantoor is bijna altijd een heel groot pand. Dat betekent dat het hele pand moet worden voorzien van licht. Iedereen die aanwezig is, wil natuurlijk kunnen werken in een ruimte met verlichting. De beste led verlichting voor kantoor is om die reden een led paneel. Een led paneel zorgt voor veel verlichting vanaf het plafond.

Er zijn verschillende maten beschikbaar. De meest gebruikte variant is een led paneel 60×60. Een voordeel van led panelen is dat deze lang meegaan. Je hoeft het niet om de week te vervangen door de lange levensduur. Het led paneel is overigens makkelijk schoon te maken. Verder is het handig om te weten dat een led paneel niet gaat knipperen tijdens een werkdag. Dit zullen je ogen en je hoofd zeker weten waarderen.

Goede kleur kiezen

Kantoor is een plek waar je werkt. Het is dus van belang dat de kleur van de verlichting niet vervelend aanvoelt voor je ogen. Door slechte verlichting kan je namelijk minder zien en het bevordert de motivatie niet. Om die reden kiezen kantoren er meestal voor om voor een koele kleur te gebruiken als verlichting. Gelukkig is dit gewoon mogelijk bij ledverlichting.

Bij ledverlichting wordt de kleur van het licht uitgedrukt in Kelvin. Led Verlichting kan dus in allerlei kleuren komen. Van warm licht tot koel licht. Hoe weet je dat het licht een koele toon heeft? Dat is door te kijken naar de hoeveelheid Kelvin. Is het een lage hoeveelheid Kelvin? Dan kan je ervan uitgaan dat het een warme tint is. Voor een kantoor is het dus belangrijk dat je een kleur kiest met een hoge hoeveelheid Kelvin. Daardoor kunnen de mensen zich het beste concentreren en zal je zien dat er harder gewerkt wordt.

Andere soorten lampen

Heb je echt een eigen kantoor? Dan vind je het wellicht fijner om met verlichting te werken die niet zo fel is. In dat geval is een led paneel natuurlijk niet ideaal voor jou. Je kan er dan voor kiezen om een bureaulamp aan te schaffen met een led lamp erin. Een bureaulamp valt onder de categorie van taakverlichting en dat is natuurlijk wat je nodig hebt tijdens het werken.

Verder kan je andere lampen op kantoor aanschaffen. Denk aan vloerlamp die veel licht afgeeft of ingebouwde led spot. Het voordeel van led spotjes is dat je ze niet ziet en vaak zijn deze dimbaar. De keuze is helemaal aan jou.