Hoe plaatst een loodgieter een waterleiding

Het plaatsen van een waterleiding is niet voor iedereen weggelegd, maar als u handig bent dan is het verleggen van waterleidingen een uitdagende doe-het-zelfklus. u kunt verschillende redenen hebben voor het verleggen of verplaatsen van een waterleiding, maar hoe plaatst een loodgieter een waterleiding?

Redenen voor het plaatsen van een waterleiding

U heeft waterleidingen in uw woning nodig om gebruik te kunnen maken van het water. Bij de nieuwbouw van een woning worden de waterleidingen door een loodgieter geplaatst tijdens de bouw, maar tijdens een verbouwing of renovatie kan het ook mogelijk zijn om de waterleidingen te verplaatsen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe indeling wordt gemaakt waarbij de gootsteen, de douchecabine of het toilet wordt verplaatst, dan moeten de leidingen ook worden omgelegd. Bent u niet handig? Dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen voor het plaatsen van een waterleiding. 

Leiding plaatsen: tips van de loodgieter

Voor het verleggen of plaatsen van een waterleiding is een goede voorbereiding essentieel. De loodgieter zorgt er altijd voor dat de belangrijkste onderdelen aanwezig zijn, waaronder T-splitsingen, koppelingen en nieuwe leidingen. U begint met het vervangen of leggen van de leidingen, door de hoofdkraan dicht te draaien. Hierna worden de kranen open gezet om de leidingen leeg te maken. Als het water is afgesloten en de juiste onderdelen en gereedschappen verzameld zijn, dan worden de leidingen op maat gemaakt. 

Bij het verleggen van een leiding hoeft de oude leiding niet altijd verwijderd te worden. Bestaande leidingen worden afgesneden en omgelegd met hulp van een koppeling of T-splitsing. Bij het koppelen is een naadloze aansluiting belangrijk, om lekkages in de toekomst te voorkomen. Na het plaatsen wordt er op lekkages gecontroleerd door de hoofdkraan te openen. Geen lekkages te zien? Dan is de klus geklaard! Heb jij nu een loodgieter nodig? Neem contact met ons op voor meer informatie.