Kussens op maat laten maken

Een kussen op maar, je staat er nagenoeg niet bij stil dat dit ook een mogelijkheid zou zijn. Wanneer je een bak koopt of een lounge set voor in de tuin dan is het vaak zo dat de kussens er bij zitten, dus waarom zou je dan kiezen om je kussens op maat te laten maken terwijl de kussens die meegeleverd worden op maat gemaakt zijn. In deze blog lees je meer over de voordelen van het kiezen voor een kussen op maat.

Waarom kiezen voor een kussen op maat?

Zo op het eerste idee zou je je niet meteen kunnen bedenken waarom je voor kussens op maat zou kiezen. Toch zijn er meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je dat wel zou doen. Bijvoorbeeld wanneer je huidige kussen aan vervanging toe zijn, maar je bank of lounge set nog niet. Dan zou je er voor kunnen kiezen je kussens op maat te laten maken.

Ook wanneer je creatief bent geweest en je van bijvoorbeeld pallets je eigen lounge set in elkaar hebt geknutseld en je niet handig bent met de naaimachine zou je er voor kunnen kiezen je kussens voor je lounge set op maat te laten maken.

Wat zijn de voordelen van kussens op maat?

Natuurlijk zitten er voordelen aan kussens op maat. Een aantal van deze voordelen staan hieronder voor je op een rij:

·        De kussens worden handgemaakt door een vakman of vrouw

·        Je hebt zelf de keuze over welke stof je wil gebruiken

·        Je kan gratis stofstalen aanvragen en testen

·        Je kan zelf kiezen welke vulling je het liefst wil gebruiken

·        Je wordt voorzien van persoonlijk advies om het beste resultaat te halen op grond van je persoonlijke wensen

Hoezen voor kussens op maat

Nog een ander bijkomend voordeel is dat je eventueel allemaal verschillende hoezen zou kunnen maken die je bij bepaalde gelegenheden wellicht zou willen wisselen. Of wanneer je de hoezen wil wassen dat je dan meteen een andere hoes om de kussens heen kan doen zodat je altijd schone en frisse kussens hebt liggen.

Ook als je al kussens op maat hebt is het altijd mogelijk hoezen apart bij te betellen wanneer je denkt dat de hoezen aan vervanging toe zijn, of wanneer je wellicht toe bent aan iets anders/ Mocht je een echte trendwatcher zijn, dan kan je jezelf verzekeren van altijd de laatste trends als het gaat om de hoezen om je kussens. Een hoes is zo gemaakt en verwisseld.

Zelf kussens maken

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf je kussens en je hoezen te maken. Het is alleen wel een tijdrovende klus. Niet iedereen heeft tijd om daarvoor te gaan zitten, daarom is het natuurlijk het meest makkelijk om te kiezen om je kussens op maat te laten maken. Op die manier heb je er zelf geen zorgen over en heb je er geen omkijken naar en heb je toch alle kussens helemaal naar eigen smaak en wens op je lounge set liggen.