Hoe led-verlichting bijdraagt aan een duurzamere toekomst

Je hebt vast wel eens van Led spots gehoord. Die kleine lampjes die overal gebruikt worden. In onze huizen, op school, in winkels en zelfs op straat. Ze zijn er in alle soorten en maten en ze hebben één groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Ze verbruiken veel minder energie. En dat is goed voor het milieu. Want minder energie betekent minder CO2-uitstoot en dat is weer goed voor de aarde. Maar er is nog een voordeel. Led spots gaan ook veel langer mee. Dat betekent dat we minder vaak nieuwe lampen hoeven te kopen en dus minder grondstoffen verbruiken.

Led-verlichting en duurzaamheid

Als we het hebben over duurzaamheid, dan praten we vaak over het verminderen van onze CO2-uitstoot. En daar draagt led-verlichting flink aan bij. Led-lampen gebruiken tot 90% minder energie dan traditionele gloeilampen. Dat betekent een enorme besparing op energie en dus ook op de uitstoot van CO2. Maar duurzaamheid gaat ook over het verantwoord omgaan met grondstoffen. En ook hier scoort led-verlichting goed. De lampen gaan namelijk veel langer mee en dat betekent minder afval en minder gebruik van grondstoffen. Bovendien kunnen led-lampen aan het einde van hun levensduur vaak gerecycled worden. Dat betekent dat de grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Het verhaal van de led tl lamp

En dan is er nog de Led TL Lamp. Misschien heb je die wel eens gezien op school of op kantoor. Ze zijn een stuk groter dan de kleine led spots, maar ze hebben dezelfde voordelen. Ook zij gebruiken veel minder energie en gaan langer mee dan traditionele TL-lampen. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Want minder energie verbruiken betekent minder betalen voor je energierekening. Bovendien hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden en dat bespaart ook kosten. En net als andere led-lampen kunnen ook led TL lampen vaak gerecycled worden aan het einde van hun levensduur. Zo dragen ook zij bij aan een duurzamere toekomst.