De psychologie achter kleur en licht in neon logo’s

De psychologie achter kleur en licht in neon logo’s

Wil jij een neon logo ontwerpen maar weet jij niet welke kleuren je moet kiezen? Graag vertellen wij je meer over de psychologie achter kleur en licht in neon logo’s

Welke kleuren werken goed voor neon verlichting?

Neon verlichting staat bekend om de felle, heldere kleuren. Daarom komen klassieke neon kleuren goed tot zijn recht, maar ook fluorescerende kleuren zijn erg mooi. Kleuren zoals blauw, rood, groen, geel en paars zijn daarom ook populaire kleuren om neon borden mee te maken.

Hoe kleur de emoties van klanten beïnvloedt

Elke kleur heeft een andere emotionele betekenis en kan de perceptie van je merk beïnvloeden. Zo wordt rood vaak geassocieerd met passie of urgentie, terwijl blauw vertrouwen en kalmte uitstraalt. Het begrijpen van de psychologische impact van kleuren helpt bij het kiezen van de juiste tinten voor jouw neon logo.

Het belang van lichtintensiteit en helderheid

Naast kleur speelt ook de intensiteit van het neonlicht een grote rol in hoe mensen jouw merk ervaren. Feller licht kan energie en opwinding uitstralen, terwijl zachter licht meer rust en verfijning kan overbrengen. Speel met deze aspecten om de juiste sfeer voor je merk te creëren.

Neon en nostalgie

Neonverlichting roept vaak een gevoel van nostalgie op, wat krachtige emoties kan losmaken bij het publiek. Denk bijvoorbeeld aan de retro uitstraling van oude bioscopen en diners. Door deze associaties slim te gebruiken, kun je een emotionele band met je klanten opbouwen.

Eerst neon digitaal ontwerpen?

Wil jij een neon bord laten maken maar dit eerst digitaal inzien. Bij neondiscounter.nl kan dit direct. Upload een foto naar de website en krijg in één ogenblik te zien hoe jouw neon eruitziet. Ook kan je direct de kleuren aanpassen om helemaal in te spelen voor jouw gewenste uitstraling.