Zonnepanelen agrariers: is dat interessant?

Zonnepanelen verrijken het Nederlandse straatbeeld steeds meer en dat is niet zonder reden. Steeds meer mensen schrikken van de energieprijzen en investeren in zonnepanelen. Ook op het platteland zien we steeds meer zonnepanelen op de boeren daken. Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit de laatste jaren steeds harder en de laatste jaren zijn er meer dan 10 miljoen zonnepanelen geplaatst. Dit komt ook doordat de prijs van zonnepanelen zeer gedaald is en voor steeds meer bedrijven wordt het interessant. Vooral in de agrarische sector is het handig en dit komt doordat boeren een groot dakoppervlak hebben. Zonnepanelen agrariers is zeker een optie, maar er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden.

Zonnepanelen agrariers zijn natuurlijk hetzelfde als normale zonnepanelen, maar je kunt in aanmerking komen voor een subsidie. Er zijn drie verschillende subsidies die ervoor kunnen zorgen dat jij voor veel minder zonnepanelen kunt plaatsen. Hier zitten meerdere voordelen aan verbonden en dit maakt het voor boeren vaak erg interessant. Wil jij weten wat deze subsidies zijn en de andere voordelen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je kunt controleren of het interessant is.

SDE++subsidie

Veel boeren hebben dus een groot dakoppervlak en dan is het mogelijk om een SDE++subsidie te krijgen. Dit kan alleen als je 50 of meer zonnepanelen op je dak kunt laten plaatsen. De subsidie is heel erg handig en met deze subsidie krijg je 15 jaar lang een vergoeding per opgewekte kWh. Jaarlijks wordt de hoogte van de vergoeding vastgesteld en hiermee bespaar je ook op jouw energierekening. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de salderingsregeling met zonnepanelen agrariers, maar dit wordt ieder jaar minder. Toch kan het wat geld opleveren en is dit voor boeren met veel zonnepanelen best rendabel. Je kunt op deze manier een stuk sneller de investering terug verdienen.

Zonnepanelen agrariers: duurzame keuze

Het is steeds belangrijker voor de wereld om duurzame keuzes te maken. Het nemen van zonnepanelen agrariers is een duurzame keuze en dat is een groot voordeel. Zonnepanelen produceren geen geluid en zorgen ook niet voor schadelijke uitstoot. De groene stroom die opgewekt wordt is ook nog eens schoon en dat is natuurlijk ideaal. Je kunt op deze manier jouw hele bedrijf voorzien van groene energie en hier ook nog eens geld aan verdienen. Toch is het van belang om met zonnepanelen agrariers te controleren of het wel geplaatst kan worden. Dit kan namelijk niet met ieder dak en daarom is het van belang om een specialist in te schakelen.

Verhuren

Je kunt natuurlijk zonnepanelen agrariers op jouw dak laten plaatsen, maar je kunt het ook verhuren. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die jouw dak vol willen leggen met zonnepanelen. Op deze manier kunnen ze stroom opwekken en hier geld aan verdienen, hiervoor geven ze natuurlijk jou een vergoeding. Hoe meer zonnepanelen je kunt plaatsen op het dak, hoe meer geld je eraan kunt verdienen. Dit is natuurlijk voor veel boerenbedrijven ideaal en steeds meer bedrijven kiezen ervoor.