Aankooptips voor de juiste ledstrips

Ben jij van plan om led strip profielen via LedstripXL.nl te bestellen, maar ben jij op zoek naar een aantal waardevolle tips? Dan helpt dit artikel je gegarandeerd verder. Het kopen van led strips lijkt een makkelijke taak, maar er zijn eigenlijk heel veel verschillende opties te vinden. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig staan wij klaar om je verder te helpen met het uitkiezen van de beste led verlichting voor jouw project. Lees snel dit artikel verder.

Vergeet niet een transformator

Allereerst is het belangrijk om op te letten op welke accessoires je nodig hebt om gebruik te maken van de led strips. Om gebruik te maken van de led strips, heb je een transformator nodig. Zonder deze transformator is het onmogelijk om de strips te installeren in de ruimte. Je moet zorgen dat je een transformator kiest die past bij het aantal strips en wattage die jij hebt. Dit kan je uitrekenen met de volgende som. Vermenigvuldig de aantal meters met het wattage per meter. Doe dit vermenigvuldigen met 1,20 en rond het vervolgens af naar boven. Mocht je niet zeker weten of je de som goed hebt uitgerekend? Dan kan je altijd contact opnemen met Led Strip XL voor meer informatie. 

Hoeveel volt ledstrips ga je kiezen?

Het is belangrijk dat je ook de tijd neemt om te kiezen voor een juiste hoeveelheid Volt. Normaal heb je de keuze tussen 12 Volt of 24 Volt. Wanneer je kiest voor 24 Volt heb je fel licht, maar wanneer je kiest voor 12 volt hebt je subtiel licht. Wanneer je de Led strips wilt gebruiken voor sfeer of indirect licht, dan is 12 Volt vaak meer dan genoeg. Voor verlichting op bijvoorbeeld het keukenblad, dan kan 24 Volt een goede keuze zijn. Soms zijn er ook strips beschikbaar die je kunt dimmen. In dit geval heb je de mogelijkheid om het op het moment zelf aan te passen naar jouw wensen.

Hoe breng je de ledstrips aan in jouw huis?

Als laatste is het belangrijk om te weten te komen hoe je de LED verlichting plaatst in de ruimte. Gelukkig zijn strips enorm makkelijk om te installeren. Normaliter hebben de strips een sterke plaklijn op hun zitten. Deze plak je dus simpelweg op de gewenste plek. Om te zorgen dat de warmte goed wordt verdeeld, is het slim om gebruik te maken van een aluminium profiel. Vooral bij 24 Volt is dit nodig. Via www.ledstripxl.nl kun je eenvoudig allerlei soorten ledstrips en bijbehorende accessoires bestellen.