3 redenen waarom het handig is om een woonverzekering af te sluiten

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een woonverzekering af te sluiten. Veel mensen zullen al wel eens van de term woonverzekering gehoord hebben. Echter zal het niet voor iedereen helemaal duidelijk zijn wat deze term nou eigenlijk betekent. Dit is niets om je voor te schamen, de term wordt maar weinig gebruikt. Een woonverzekering is een verzekering die je af kunt sluiten om de materialen in je woning te verzekeren tegen schade. Dit type verzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering.

Waarom is het van belang om een woonverzekering af te sluiten?

Veel mensen zullen zich afvragen waarom het verstandig is om een verzekering af te sluiten. Hierop volgend worden de drie belangrijkste redenen benoemd.

Reden nummer 1; allereerst ben je beschermt tegen brandschade. De kans is redelijk klein dat je brandschade op zult lopen. Toch is het van belang om je woning te verzekeren tegen brandschade. Dit komt vooral omdat een ongeluk altijd in een klein hoekje kan zitten. Wil je jouw woning graag verzekeren tegen brand? Dan is het aan te raden om de verschillende brandverzekeringen te vergelijken. Je kunt een brandverzekering vergelijken om op deze manier de voordeligste verzekering te vinden.

Reden nummer 2; de tweede reden is dat je beschermd bent tegen stormschade. De kans op stormschade is redelijk groot. Denk maar eens aan de hagelbuien die regelmatig in Nederland voorkomen. In sommige gevallen hebben deze hagelstenen een even grote diameter als een golfbal. Dit kan dus flinke schade opleveren. 

Reden nummer 3; de laatste reden is dat je beschermd bent tegen inbraak. De kans dat er bij je wordt ingebroken is redelijk groot. Naast dat het vervelend is dat er iemand in jouw woning is geweest, is het ontzettend vervelend als er hierdoor ook nog eens financiële schade optreed. Dankzij een verzekering kun je dit voorkomen.